20/05/2024

Op reis door Costa Rica

Door Zuid-Amerika reizen zal een van de mooiste ervaringen van je leven zijn. De verschillen in cultuur en levensstijl zullen je visie verrijken en je adembenemende avonturen en herinneringen opleveren. In dit artikel vertel ik je meer over reizen door Costa Rica. 

Monteverde

In Costa Rica zijn adembenemende plekken die een must zijn wanneer jij dit land wilt bezoeken. Monteverde is één van die plekken. Monteverde is een klein dorp in het westen van Costa Rica. In Monteverde is veel te beleven. Je kunt er paardrijden door de bergen, een nachttocht maken door de natuur, de vlindertuinen bezoeken, ziplinen op de langste superman zipline van Latijns-Amerika of in een van de vele restaurants en cafés een hapje en een drankje doen. Het eten in Monteverde is heerlijk en de mensen zijn er heel positief en gastvriendelijk. 

Tortuguero

Nog een prachtige plek in Costa Rica is Tortuguero. Tortuguero is een dorp op een klein eiland. Om hier te komen moet je een boot huren of een bootreis boeken naar het eiland. Op het eiland is het heel rustig en kalm, want er rijden geen auto’s. Het is een klein, maar adembenemend, eiland waar veel te doen is. Zo kun je er bijvoorbeeld de nestelende zeeschildpadden bekijken. Er wordt veel op deze schildpadden gejaagd, waardoor ze nu zwaar beveiligd worden door de politie. Je kunt er om deze reden ook alleen nog heen met een officiële gids. Naast de schildpadden kun je er ook kanoën en verschillende andere zeedieren tegenkomen. 

Puerto Viejo

De laatste plek die in Costa Rica die we met je delen, is Puerto Viejo. Puerto Viejo is een surfersdorpje dicht aan de grens van Panama. In dit surfersdorpje zijn nationale parken aanwezig waar je een mooie wandeling door de natuur kan maken. Naast deze natuurparken is er ook nog een opvangcentrum voor dieren: het Jaguar Rescue Center. Anders dan de naam doet vermoeden, zijn hier geen Jaguars aanwezig. Dit opvangcentrum zit vol met luiaards, slangen, apen en nog andere wilde diersoorten. Het bezoeken van dit opvangcentrum is echt een aanrader, omdat je er veel wilde diersoorten kunt zien die je tijdens wandelingen of fietstochten een stuk minder snel zou zien. Ook kun je in dit surfersdorpje natuurlijk surflessen volgen. De zee bij dit surfersdorpje is redelijk ruig en kan daarom eng zijn, maar de surf instructeurs helpen je graag om je over deze angst heen te zetten. In Costa Rica spreekt de bevolking gebrekkig Engels, dus een basiskennis Spaans is handig. Met alleen Engels kun je je hier ook redden, echter gaat dit wel moeizamer. Dit bederft de pret echter zeer zeker niet, want het is zeker de moeite waard ondanks de taalbarrière.