24/06/2024

Op reis door Panama

Wie gek is op de Latijns-Amerikaanse cultuur zal zeker naar Panama moeten reizen. Het is een prachtig land waar veel te doen is. Zo zijn er veel nationale parken en kun je er mooie wandeltochten maken. In dit artikel vind je meer informatie over Panama.

Bocas del Toro

In Panama heerst dezelfde sfeer als in het aangrenzende land Costa Rica. De bewoners zijn erg gastvriendelijk en leggen je graag van alles uit over het land en de omgeving. Om te beginnen is Bocas del Toro in Panama een mooie plek. Het is wederom een stad op een eiland, maar dit eiland is een stuk groter en er rijden wel auto’s. Om het hoofdeiland heen liggen nog kleinere eilanden. Op één van deze eilanden ligt de Bambuda Lodge. Dit is een prachtig hostel om je eerste nachten in Panama door te brengen. Met een waterslide naar de zee, hangmatten, een zwembad, een mooie bar en heerlijk eten, kun je je hier de eerste dagen goed vermaken. Ook kun je via het hostel een tour regelen om te snorkelen en om te eilandhoppen voor een dag. Dit hostel en deze stad is een echte aanrader en zeker voor je eerste dagen in Panama een echte aanrader. 

Boquete

Na Bocas del Toro is doorreizen naar Boquete een aanrader. In Boquete zijn verschillende activiteiten die je kunt doen. Een van de leukste activiteiten om te doen in Boquete, is wild water raften. Via je hostel in Boquete kun je deze activiteit aanvragen. Vaak gebeurt dit met een grote groep, waardoor je meerdere rafts hebt. Je gaat over wilde wateren heen en moet samen met de begeleider zoveel mogelijk roeien om botsingen met onder andere rotsen, te voorkomen. Daarnaast ga je nog de strijd aan met de andere rafts. Je probeert de mensen van de andere rafts elke keer in het water te gooien, wat voor een leuke uitdaging zorgt tijdens deze activiteit. Smeer je echter wel goed in op een zonnige dag, want je zit in ieder geval 2 uur lang op het water en je verbrandt dus erg snel. Naast wild water raften kun je hier ook nog de lokale markt bezoeken met verschillende kramen met souvenirs. Je kunt daarnaast ook nog paardrijden, een scooter tour maken, een wandeltocht maken en ziplinen. 

Panama-Stad

Ook in Panama-Stad is er veel te beleven. Panama-Stad is de hoofdstad van Panama. Deze stad is de rijkste stad in heel Panama. Er staat een grote skyline vol met kantoren van Samsung en andere grote bedrijven. Zeker een aanrader om deze in de avond te bezoeken door middel van een wandeling langs het water. Een must-see wanneer je in Panama-Stad bent is het Panamakanaal. Dicht bij de stad is een museum waar je van alles leert over het Panamakanaal, maar wat dit museum echt een mooie ervaring maakt is het uitzicht op de hoogste verdieping. Vanuit hier kijk je namelijk uit op de doorgang van het Panamakanaal. Ook zie je hier hoe de grote schepen door deze doorgang komen. 

San Blas eilanden

Wanneer je in Panama bent moet je ook zeker de San Blas eilanden hebben bezocht. Met een 3 daagse tour van de San Blas eilanden ga je even helemaal terug naar vanouds. Je begeeft je op een klein eiland met een aantal hutten waar je in slaapt voor de komende 2 nachten. Op dit eiland is er alleen elektriciteit in de avond, waardoor je overdag helemaal tot rust komt. Je telefoon opladen in de nacht is eigenlijk alleen handig om overdag te kunnen zien hoe laat het is en om foto’s te maken, want bereik is er niet op dit eiland. Tijdens deze tour bezoek je elke dag 3 van de San Blas eilanden. In totaal zijn er 357 eilanden in deze eilandengroep, waarvan er ongeveer 65 bewoond worden. Elke dag ontbijt je op het eiland waar je slaapt en om 10 uur ‘s ochtend ga je al op weg naar het eerste eiland. Rond een uur of 1 in de middag ga je naar het tweede eiland, waar je ook luncht met kreeft of kip en rijst of patat. Rond 3 uur ga je naar het laatste eiland waar je tot ongeveer half 6 blijft, waarna je weer met de boot naar het thuiseiland gaat om daar vervolgens te dineren en de rest van de avond kunt genieten van het strand, de zee en de stilte.