20/05/2024

De mooiste plekken in Australië

Australië is het grootste land van het continent Oceanië en het continent wordt ook vaak Australië genoemd, maar de officiële benaming is Oceanië. In Australië is van alles te beleven. Van moderne steden tot woestijntochten tot surfdorpen, er is altijd wel wat te bezoeken of te doen. In dit artikel vertel ik je meer over Australië.

Gold Coast

De Gold Coast is een van de bekendste plekken in Queensland en staat vooral bekend als vakantieplek. In deze stad zijn mooie stranden, prachtige hotels en mooie clubs om uit te gaan. Daarnaast is het ook nog eens een geweldige plek om te leren surfen. In Gold Coast kun je verschillende tours huren om te sightseeën vanaf het water of je kunt met je kinderen naar Sea World. Ook een leuke activiteit hier voor kinderen is indoor Go-kart racen. 

Cairns

Cairns staat natuurlijk bekend om The Great Barrier Reef. Echter heeft het al zo’n groot percentage van haar koraal verloren, dat de kans om het echt mee te maken steeds meer verkleint. Mocht je dit graag willen zien, zorg er dan voor dat je in de nabije toekomst zeker naar Cairns afreist. Naast the Great Barrier Reef is hier ook het Tjapukai Aboriginal Cultural Park, wat is uitgegroeid tot een echte toeristische attractie. In dit park zijn verschillende theaters, musea, een kunstgalerij en een traditioneel kamp over de geschiedenis van de aboriginals te bezoeken. Hier kun je eventueel ook leren speerwerpen en boomerang werpen. 

Daintree Rainforest

Het Daintree Rainforest is een van de oudste regenwouden ter wereld. In dit regenwoud groeien nog planten die in andere delen van de wereld niet meer groeien. Je kunt hier met een gids door het park wandelen om zoveel mogelijk te leren. Vaak weten gids ook speciale plekjes die je zelf nooit ontdekt zou hebben. Het oerwoud kan ook verkend worden met een riviertocht. Je vaart dan langs adembenemende oerwouden en natuurgebieden. Het Daintree Rainforest ligt aan de kust en bezit daarom ook enorm mooie stranden. Een voordeel aan deze stranden is dat er geen kunstmatige bijwerkingen zijn uitgevoerd aan het strand en het dus nog puur natuur is. Ten slotte kun je ook nog ziplinen door het park, waardoor het lijkt alsof je boven de boomtoppen vliegt en krijg je een fantastisch uitzicht.

Byron Bay

Byron Bay is een hippiedorpje wat veel surfers aantrekt. Veel backpackers komen hier om een aantal dagen door te brengen tijdens hun rondreis door Australië. Je kunt hier natuurlijk een surfles nemen, want daar staat het dorpje om bekend, maar er is nog veel meer te doen in Byron Bay. Bezoek bijvoorbeeld de lokale markten van Byron Bay of ga naar een festival. Het hele jaar door zijn hier festivals georganiseerd, waarbij soms enkele grote artiesten optreden zoals Kesha en Lionel Richie. Daarnaast heeft deze plek ook prachtige stranden waar gesurft kan worden, maar zwemmen of in de zon liggen kan natuurlijk ook.