24/06/2024

8 must-sees in Canada

Wanneer jij op reis gaat naar Canada zijn er natuurlijk een veel mooie plekken om te bezoeken. Er zijn teveel mooie plekken om hier allemaal te bespreken. Daarom hebben we een top 8 gemaakt en deze moet je echt bezoeken, wanneer je een reis maakt door Canada. 

1 Niagara Falls

De bekendste attractie in Canada is toch wel de Niagara Falls, ofwel Niagarawatervallen. Op ongeveer een uur rijden van Toronto en dicht bij de grens van de Verenigde Staten van Amerika liggen de Niagarawatervallen. Deze watervallen vallen ongeveer 57 meter naar beneden. Voor menig liefhebber van natuur is dit een geweldige plek, want het van dichtbij bekijken van deze watervallen zorgt voor een adembenemend uitzicht en een ervaring om nooit meer te vergeten.

2 Rocky mountains

De Rocky mountains zijn een nationaal park in Canada. Dit park bestaat uit bergen en deze bergen hebben veel hoogteverschillen en zorgen ervoor dat het een van de hoogste nationale parken van Canada is. Om als wandelaar door de bergen te lopen is natuurlijk al een fenomeen op zich, maar dat is niet alles wat hier te zien is. In dit park ligt ook nog Lake Louise met haar prachtige groene water. In dit water worden de bergen en glaciers weerspiegeld, wat voor een geweldig uitzicht zorgt. 

3 Oud Montreal 

Oud Montreal is een wijk in Montreal, wat vol staat met historische gebouwen. Het is een toeristische wijk vanwege de geschiedenis en toeristen komen hier dan ook om de sfeer te beleven en te genieten van de mooie gebouwen. Een mooie activiteit om te doen in Oud Montreal is om het Notre-Dame Basiliek te bezoeken, dit is de moederkerk van Montreal. 

4 Ijsberen in Churchill, Manitoba

Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar je de migratie van ijsberen kunt spotten, maar het is mogelijk in Churchill, Manitoba in Canada. De ijsberen migreren van het land naar het ijs in Hudson Bay. In deze kleine stad kun je met een tour de ijsberen van dichtbij bekijken. Het ideale moment om dit te bekijken is in oktober of november, wanneer de ijsberen wachten tot het ijs bevriest. 

5 Whistler

Whistler is een stadje in Brits-Columbia. In 2010 vonden hier een deel van de Olympische Winterspelen plaats en sindsdien is het een bekende plaats om te skiën. In Whistler ligt namelijk een van de beste ski resorts in heel Noord-Amerika, dus echte wintersportliefhebbers kunnen hier naar toe reizen om te snowboarden of skiën. 

6 CN Tower in Toronto

In Toronto staat de Canadian National Tower (CN Tower), met een hoogte van 553 meter. In deze toren kun je dineren in het 360 graden restaurant of je kunt edgewalken over de rand van deze toren. Bij edgewalken word je vastgebonden aan het gebouw en kun je over de rand van het gebouw lopen. Mocht je houden van een mooi uitzicht en het edgewalken niet aandurven, kun je natuurlijk ook gewoon het uitzicht bewonderen van binnenin de CN Tower. 

7 Yukon

Yukon is het meest noordwestelijke territorium van Canada. Wat Yukon zo bijzonder maakt is dat je hier heel goed het noorderlicht kan zien. Whitehorse, de hoofdstad van Yukon, is een van de plekken waar het zo goed mogelijk is om het noorderlicht te zien. Voor mensen die het noorderlicht ooit willen zien is Yukon dus een goede plek om te bezoeken wanneer je in Canada bent. 

8 Capilano Suspension Bridge

Een echte avonturier zal de Capilano Suspension Bridge willen bezoeken tijdens zijn reis in Canada. Deze brug ligt in British-Columbia en is 140 meter lang. Wat deze brug zo bijzonder maakt is het feit dat de brug 70 meter boven de rivier hangt en je loopt middenin het woud. Doordat je middenin het woud loopt en je zo hoog boven de rivier loopt zal je deze ervaring nooit meer vergeten.