24/06/2024

De mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat bekend om de mooie cultuur en natuur. De Zuid-Afrikanen zijn een trots volk vanwege hun democratie en diversiteit. Ondanks dat de apartheid verdwenen is, is gelijkheid er nog niet helemaal. Het verschil tussen arm en rijk is gigantisch en dat is ook te zien tijdens je reis door Zuid-Afrika. In dit artikel vertel ik je over drie bezienswaardigheden in Zuid-Afrika.

Kaapstad

Kaapstad is een van de bekendste steden in Zuid-Afrika en dat is geen verrassing, want het is echt een prachtige stad. In Kaapstad is van alles te doen: cultuur snuiven, de natuur bekijken of op zoek naar avontuur: het kan allemaal in Kaapstad. In Kaapstad ligt de Tafelberg, wat de bekendste toeristische plek in Kaapstad is. De berg is bovenop helemaal plat, waardoor het vernoemd is naar een tafel. Echte avonturiers kunnen hier naar boven wandelen, terwijl mensen die niet zo’n goede conditie hebben met de kabelbaan naar boven kunnen. Ten zuiden van Kaapstad ligt Kaap de Goede Hoop, waar je meer dan 1500 soorten bloemen, planten en bomen vindt. Hier kun je als natuurliefhebber doorheen wandelen met een prachtig uitzicht op de kleurrijke omgeving. Ook kun je het centrum van Kaapstad in om de rijke geschiedenis te bekijken. 

Kruger National Park

Een van de bekendste parken ter wereld is het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Door alle verschillende soorten planten en bomen, valleien en vegetatie is dit park het huis van wel 148 zoogdieren. Er is zelfs kans dat je de ‘Big Five’ (luipaard, leeuw, olifant, buffel en neushoorn) spot in dit park, want ze leven er allemaal. Naast deze vijf dieren leven er ook nog veel andere dieren, zoals bijvoorbeeld: hyena’s, cheeta’s en giraffes. Je kunt het Kruger National Park verkennen door middel van een safari of een nachtsafari. Je kunt zelf het park verkennen door middel van een (huur)auto, maar je kan ook met een ranger het park in. De nachtsafari is alleen mogelijk onder leiding van een ranger. Zodra de zonsondergang begint rijd je het park in met de ranger. Doordat je niet veel ziet ervaar je de safari door middel van je andere zintuigen, wat deze ervaring extra bijzonder maakt. 

Tuinroute

Deze route is een van de bekendste routes van Zuid-Afrika en brengt je van Mosselbaai naar Port Elizabeth. De route ligt naast de kust en zorgt voor sensationele uitzichten. Langs de tuinroute liggen nog verschillende bezienswaardigheden die je tijdens pitstops kan doen. Zo ligt het Tsitsikamma National Park op de Tuinroute. Het park is geschikt voor korte en lange bezoekjes. Je kunt verschillende tochten maken langs de zee en tochten door het bos. Het hoogtepunt van dit park is toch wel de Storms River Mouth. Deze riviermond kun je oversteken via een wiebelende touwbrug met een lengte van 77 meter. Wie deze brug al eng vindt kan maar beter niet verder reizen naar de 216 meter hoge Bloukrans River Bridge. Op dit punt bevindt zich namelijk de hoogste bungee jump ter wereld.