20/05/2024

Reizen door Japan

Aangezien Azië het grootste werelddeel op Aarde is, is er altijd wel wat te beleven. Wanneer je door Azië reist ga je kennismaken met heel veel verschillende culturen, gewoontes, histories en natuurlijk de lekkerste (misschien toch ook wel pittige) gerechten, want daar staat de Aziatische keuken om bekend. Een land in Azië waar veel cultuur, historie is en de lekkerste gerechten zijn is Japan. In dit artikel lees je over verschillende bezienswaardigheden in Japan. 

Mount Fuji

Mount Fuji is de beroemdste berg van Japan en een van de bekendste bergen van de wereld. Elk klimseizoen beklimmen talloze mensen deze berg, maar dat is niet zonder risico. Er zijn tien stations op deze berg, waarbij de eerste vijf nog makkelijk te bereiken zijn met de auto. Dat is ook de reden dat veel mensen beginnen op station vijf in plaats van één, omdat de klim dan minder zwaar is. Het klimseizoen van Mount Fuji is van 1 juli tot 31 augustus, dus het is een korte periode om deze klim te maken.

Tokyo

Je kunt natuurlijk niet naar Japan zonder de hoofdstad Tokyo te bezoeken. Ondanks dat Tokyo een ontzettend drukke stad is, is het verkeer relatief rustig voor een stad in Azië. Daarnaast behoort Tokyo tot een van de veiligste metropolen op aarde, dus kun je er met een veilig gevoeld doorheen wandelen. In Tokyo kun je de vismarkt, Senso-Ji Tempel, Tokyo Tower en nog veel meer beleven. Dit is dus de perfecte plek om cultuur, historie, moderniteit en nog veel meer te beleven. 

Hiroshima

Dé stad waar in 1945 de atoomaanval op ingezet was, is hedendaags wederopgebouwd tot een moderne metropool. De stad werd destijds grotendeels weggevaagd en duizenden inwoners kwamen om het leven. Ter herdenking is er een park gebouwd met verschillende monumenten, herdenkingsplekken en een museum, namelijk het Peace Memorial Park. Naast dit park is er ook nog een gebouw wat dicht bij het inslagpunt van de bommen stond, maar verbazingwekkend genoeg als een van de weinige gebouwen nog overeind is blijven staan. De A-bomb dome is daarom ook zeker iets wat je niet mag missen wanneer je op reis bent in Hiroshima. 

Nagasaki

Drie dagen na de atoombommen op Hiroshima werd er ook een atoomaanval ingezet op Nagasaki. Waar dit een maand later voor de rest van de wereld betekende dat de tweede wereldoorlog was afgelopen, was dat niet de zaak voor Japan. Als gevolg van de atoomaanval overlijden in de jaren daarna nog honderdduizenden mensen ten gevolge van de straling. In het Nagasaki Atomic Bomb Museum wordt hier uitgebreid over verteld, dus voor history buffs zeker een aanrader om te bezoeken.