24/06/2024

De mooiste bezienswaardigheden in Noorwegen

In Europa heb je veel verschillende landen waar gereisd kan worden, maar Noorwegen is toch wel een van de mooiste plekken om naartoe te reizen. Er zijn prachtige bezienswaardigheden in Noorwegen. In dit artikel lees je over 7 van deze bezienswaardigheden. 

1 Preikestolen

Preikestolen is een bijzondere klif in Noorwegen. Deze klif is een van de bekendste wandelroutes in noorwegen. Om de top van de klif te bereiken zul je ongeveer twee uur moeten wandelen. De top van de klif staat 600 meter boven de omgeving, waardoor het uitzicht echt een unieke ervaring is. De top is makkelijk te bereiken als je een redelijk conditie hebt. Heb je dit niet? Dan kun je ook af en toe rust pakken op weg naar de top, want het uitzicht zul je echt niet willen missen.

2 Oslo

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en zit bomvol met cultuur en geschiedenis. In 2019 werd deze stad zelfs gekroond tot Europese Groene Hoofdstad. In deze stad bevinden zich onder andere het grootste openluchtmuseum van Europa, het Noorse Volksmuseum, het moderne operagebouw en het Akershus. Ofwel er is genoeg te zien in deze cultuurrijke hoofdstad. 

3 Bergen

De op één na grootste stad in Noorwegen, op Oslo na, is Bergen. Het is ook direct een zeer populaire plek voor toeristen die fjorden willen bekijken. De langste fjord van Noorwegen zit ook bij Bergen in de buurt, namelijk de Sognefjord. Middenin de stad bevindt zich het middeleeuwse handelscentrum Bryggen. Het is een mooie omgeving en het is een zeer gezellige plek. In dit handelscentrum liggen een aantal interessante musea om te bezoeken. 

4 Het noorderlicht bekijken

Om het noorderlicht te bekijken is Noorwegen echt een van de beste plekken. De noorderlicht stad Tromsø staat bekend om het feit dat het noorderlicht hier zo goed en vaak te bezichtigen is. Mocht je het noorderlicht toch niet spotten, kun je ook een sledetocht met husky’s maken in deze stad. 

5 De Lofoten-eilanden 

De Lofoten liggen midden in de Noorse Zee. Deze eilanden bieden een prachtig uitzicht mooie dorpjes, formidabele bergen en fenomenale fjorden. De Lofoten staan ook bekend om hun vissers traditie, dus als echte visliefhebber kun je hier genieten van heerlijke visgerechten. 

6 Spitsbergen

Nog een eiland om te bezoeken wanneer je in Noorwegen bent is Spitsbergen. In de zomer gaat de zon niet onder op dit eiland, omdat het zo dicht bij de Noordpool ligt. Op het eiland bevinden zich adembenemende gletsjers en wandelpaden door prachtige landschappen. De natuur heeft hier nog volledige de vrije loop, waardoor de omgeving er extra mooi uitziet. Op dit eiland leven onder andere nog ijsberen en walrussen, dus er is altijd wat te doen of te zien op dit magnifieke eiland. 

7 Jotunheimen

Jotunheimen staat bekend om de hoge bergen waar actieve wandelaars veel kunnen wandelen en bezichtigen. Jotunheimen betekent, zoals de Noorse mythologie liefhebbers onder ons wel weten, het huis van de reuzen. In dit nationaal park zijn meer dan 200 bergen te vinden die hoger zijn dan 1900 meter en het bezit een aantal van de hoogste bergen in Europa. Er zijn verschillende wandelroutes om te bewandelen. De bekendste wandelroute brengt je 759 meter hoog op een pad van 17 kilometer lang, dit is de wandelroute naar de bergkam van Besseggen.